Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το ΚΚΕ ζητάει δημοψήφισμα (1997) για την Ευρωζώνη και το Μάαστριχτ. Τώρα τι θα κάνει που το ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε χτες αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ. Το αίτημα για δημοψήφισμα είναι επίκαιρο και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το υλοποιήσει, τόνισε η Αλ. Παπαρήγα
Συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής Δημοψηφίσματος στο Μάαστριχτ, είχε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της "εκστρατείας ενημέρωσης", που κάνει η Επιτροπή με κόμματα μαζικούς φορείς και οργανισμούς, με το αίτημα για ενημέρωση του λαού για την πορεία της ΕΕ και για την ανάγκη να ρωτηθεί ο λαός και να εκφράσει τη γνώμη του με δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ και τη Συνθήκη του Αμστερνταμ.
Μετά τη συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την παρακάτω δήλωση:
"Εμείς υποστηρίζουμε ότι αυτοί που υποσχέθηκαν την "Ευρώπη των λαών" και την "Ευρώπη των πολιτών", οφείλουν να σεβαστούν το αίτημα για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος που, άλλωστε, σε αρκετές χώρες της Ευρώπης έγινε το 1992 και έδειξε το μέτρο της δυσαρέσκειας των λαών.
Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι το αίτημα για δημοψήφισμα είναι επίκαιρο και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το υλοποιήσει. Θεωρούμε ότι η συζήτηση στη Βουλή για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, που έχει ενσωματώσει και τη Σένγκεν, πρέπει να γίνει δημόσια, ανοιχτά, μπροστά στον ελληνικό λαό. Δική μας θέση είναι, ότι σ' αυτή τη Βουλή οφείλουν, όσο περισσότερες πολιτικές δυνάμεις, βουλευτές να πάρουν υπόψη τις συνέπειες που έχει στη ζωή του λαού μας η Ευρωπαϊκή Ενωση και να καταψηφίσουν τη Συνθήκη του Αμστερνταμ.
Ανεξάρτητα από τις όποιες απόψεις έχει ο καθένας για την ΕΕ, μια διεύρυνση της καταδίκης της Συνθήκης του Αμστερνταμ, μπορεί να δώσει ένα έναυσμα πιο ουσιαστικής παρέμβασης του λαού. Θα πρέπει όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν. Τι είναι η Συνθήκη του Αμστερνταμ όλοι ξέρουν. Και πρέπει να ψηφίσει κανείς, με κριτήριο τα αποτελέσματα πάνω στο Σώμα της ελληνικής κοινωνίας και στη ζωή των εργαζομένων".
Στις δηλώσεις του, εξ ονόματος της Επιτροπής Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ και, τώρα, του Αμστερνταμ όπως είπε, ο Γιώργος Τσαπόγαςτόνισε:"Είχαμε τη συνάντηση αυτή απόψε με την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για να μεταφέρουμε τη μέχρι τώρα εμπειρία μας μετά από δύο χρόνια δραστηριότητας γύρω από το διπλό αίτημα: Ενημέρωση πολύπλευρη σχετικά με το περιεχόμενο της ευρωπαϊκής πορείας που διαγράφεται μέχρι σήμερα και το αίτημα για δημοψήφισμα. Δυνητικά αυτό αναφέρεται και στο Σύνταγμα, αλλά δεν έχει γίνει ούτε στο ένα σκέλος ούτε στο άλλο.
Απευθυνθήκαμε στη συνείδηση του ελληνικού λαού, που δοκιμάζεται σ' αυτήν την πορεία πολύπλευρα, πρακτικά και με τρέχοντα καθημερινά προβλήματα. Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των κομμάτων στην πορεία μέχρι τη συζήτηση, που θα γίνει και στα εθνικά κοινοβούλια μετά την υπογραφή και της συνθήκης του Αμστερνταμ. Αυτό ήταν και το περιεχόμενο της επίσκεψης. Βρήκαμε την ανταπόκριση που πιστεύουμε πρέπει να υπάρχει και από άλλους κομματικούς φορείς και ευρύτατους κοινωνικούς οργανισμούς και άλλα συλλογικά όργανα", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...