Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΟΟΣΑ: Στο 157% του ΑΕΠ το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας το ...2020!


Ο γ.γρ. του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία , στη σημερινή παρουσίαση της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Ελληνική οικονομία, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος ΜπελτέςΈκκληση προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να υπάρξει νέα ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της χώρας, απηύθυνε ο γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, παρουσιάζοντας έκθεση για την ελληνική οικονομία στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

 Ο κ. Γκουρία επεσήμανε ότι μετά την προσπάθεια που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, απαιτείται νέα παρέμβαση στο μέτωπο του δημοσίου χρέους το ταχύτερο δυνατόν. Με δεδομένο ότι ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί το 2020 στο 157% του ΑΕΠ έναντι στόχου 124% που έχει τεθεί στο Πρόγραμμα Προσαρμογής, υπογράμμισε ότι η περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους, αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να αρθεί η αβεβαιότητα που υπάρχει παρά την σημαντική πρόοδο που εμφανίζουν τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που παρευρέθη στην ίδια εκδήλωση, ανέφερε ότι μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό του 2013, η χώρα πληροί την προϋπόθεση που είχε θέσει η Ε.Ε  με την απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με την οποία «θα ληφθούν μέτρα για την αποτελεσματική μείωση του Δημοσίου Χρέους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...