Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Ουδέν νεώτερον» για αρνητικά επιτόκια από την ΕΚΤ, δήλωσε ο Μ. Ντράγκι

epa03959522 The President of the European Central Bank (ECB) Mario Draghi speaks at the leadership meeting of the industry 2013 of the Sueddeutsche Zeitung newspaper at Hotel Adlon in Berlin, Germany, 21 November 2013.  EPA/HANNIBAL HANSCHKEΝα μην βγάλουν συμπεράσματα για το ενδεχόμενο να εισαχθούν αρνητικά επιτόκια ζήτησε από τους ακροατές του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην «Συνάντηση των Ηγετών» που διοργανώνει η Sueddeutsche Zeitung.


«Σας παρακαλώ, μην προσπαθήσετε να συμπεράνετε κάτι εξ όσων θα πω σήμερα για την πιθανότητα εισαγωγής αρνητικών επιτοκίων», δήλωσε ο κ. Ντράγκι και πρόσθεσε ότι το ζήτημα τέθηκε κατά την τελευταία συνάντηση νομισματικής πολιτικής «και έκτοτε δεν υπάρχει κάτι καινούργιο».


Αναφερόμενος στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ευρώπη ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι δεν είναι η στιγμή να μειωθούν και προέβλεψε ότι εάν οι «έλεγχοι αντοχής» των τραπεζών ολοκληρωθούν με επιτυχία, θα διευκολυνθεί η ανάπτυξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...