Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Αποκαλύψεις για την πραγματική αιτία που εκτελέστηκε ο θείος του Κιμ Γιονγκ-Ουν


Αποκαλύψεις για την πραγματική αιτία που εκτελέστηκε ο θείος του Κιμ Γιονγκ-ΟυνΟ θείος του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ-Ουν, και ανεπισήμως δεύτερος στην ιεραρχία του βορειοκορεατικού καθεστώτος, εκτελέστηκε, επειδή επιχειρούσε να επεκτείνει τον έλεγχό του στις -πολύ επικερδείς- εξαγωγές άνθρακα.

Αυτό υποστήριξε σήμερα ο αρχηγός των νοτιοκορεατικών υπηρεσιών πληροφοριών, μερικές ημέρες μετά την "εκκαθάριση" που έγινε στην κορυφή του κράτους της Βόρειας Κορέας.

Ο Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, θείος του νεαρού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, συνελήφθη, δικάστηκε με μια δίκη-εξπρές και εκτελέστηκε στις 12 Δεκεμβρίου, κατηγορούμενος για συνωμοσία και για διαφθορά.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσης αυτής, η οποία ήταν η σημαντικότερη πολιτική ανατροπή που σημειώθηκε στη Βόρεια Κορέα μετά την άνοδο στην εξουσία του Κιμ Γιονγκ-Ουν, στα τέλη του 2011, αναλυτές είχαν υποθέσει πως ο θείος είχε χάσει μια μάχη επιρροής έναντι των στρατηγών.

Ωστόσο, ο Ναμ Τζέι-Τζουν, αρχηγός των νοτιοκορεατικών μυστικών υπηρεσιών, απέδωσε την πτώση του Γιανγκ στις προσπάθειές του να ελέγξει τις εξαγωγές άνθρακα.

"Ο Γιανγκ επενέβαινε υπερβολικά στις δραστηριότητες (...) που συνδέονται με τον άνθρακα, πράγμα που προκαλούσε ολοένα και περισσότερες διαμαρτυρίες εκ μέρους άλλων κρατικών αξιωματούχων" δήλωσε ο βουλευτής Γιουνγκ Σουνγκ-Ρέι, μεταφέροντας αυτά που είπε ο αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Η Βόρεια Κορέα, μια φτωχή χώρα έπειτα από δεκαετίες καταστροφικής διαχείρισης, διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα ορυκτών και οι εξαγωγές πρώτων υλών προς την Κίνα αποτελούν την κύρια οικονομική δραστηριότητά της.

Οι βορειοκορεατικές εξαγωγές προς την Κίνα, κυρίως άνθρακα και σιδηρομεταλλεύματος, ανήλθαν συνολικά σε 2,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2012, σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική υπηρεσία προώθησης του εμπορίου και των επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον αρχηγό των νοτιοκορεατικών υπηρεσιών πληροφοριών, ο θείος του ηγέτη προκάλεσε την οργή άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κόμματος, όταν επεδίωξε να πάρει ένα κομμάτι από την "πίτα" των εξαγωγών, μεγαλύτερο απ' αυτό που του αναλογούσε.

"Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ενημερώθηκε για την κατάσταση (...) και έδωσε διαταγές για να διορθωθεί η κατάσταση" πρόσθεσε ο βουλευτής, ο οποίος παραβρέθηκε στην ενημέρωση του Κοινοβουλίου από τον αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών.

Οικείοι του Γιανγκ δεν υπάκουσαν αμέσως στις διαταγές του ηγέτη και ακολούθησε η εκκαθάριση, πρόσθεσε ο βουλευτής.

Την ίδια ώρα, η βρετανική «Telegraph», επικαλούμενη πληροφορίες από τον Τύπο της Ιαπωνίας, αναφέρει ότι, όταν ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έδωσε εντολή για την εκτέλεση δύο συνεργατών του... πολυαγαπημένου του θείου, ήταν «τύφλα» στο μεθύσι.

Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν διέταξε την εκτέλεσή τους, όταν οι σύμβουλοι απέτυχαν να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημά του: την παράδοση μιας επικερδούς επιχείρησης στα χέρια του στρατού της Β. Κορέας.
    
Η αποτυχία των Ρι Ριονγκ Χαμ, υπ΄αριθμόν 1 αναπληρωτή διευθυντή του κυβερνώντος κόμματος και Τζιανγκ Σου Τχιλ, αναπληρωτή διευθυντή του ιδίου τμήματος, έκαναν έξω φρενών τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.
  
Οι δύο  σύμβουλοι του αδικοχαμένου θείου, που είχαν την ίδια τύχη , θεωρούνται τα τελευταία  θύματα από τον στενό κύκλο του... συγχωρεμένου Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα της Ιαπωνίας, "Yomiuri Shimbun".
  
Η γιαπωνέζικη εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας ενημερώθηκαν για τις εκτελέσεις μέσω μαγνητοσκοπημένων συνομιλιών.

Πηγη: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...