Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Πακιστάν: Ψυχικά διαταραγμένος Βρετανός καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία

Πακιστάν: Ψυχικά διαταραγμένος Βρετανός καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημίαΈνας ψυχικά διαταραγμένος Βρετανός καταδικάστηκε σε θάνατο μετά την καταδίκη του για βλασφημία, όπως δηλώνουν οι δικηγόροι του στο Associated Press.
  O Μοχάμεντ Ασγκάρ συνελήφθη το 2010 στο Rawalpindi κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ επειδή ισχυριζόταν ότι είναι ο προφήτης Μωάμεθ σε γράμματα που προσκομίστηκαν στη δίκη. Ο Βρετανός, που κατάγεται από το Πακιστάν επέστρεψε στη χώρα το 2010, αφού είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο του Εδιμβούργου με συμπτώματα σχιζοφρένειας. Ο κατηγορούμενος αργότερα ήρθε σε αντιπαράθεση με έναν πολίτη στο Πακιστάν ο οποίος τον κατήγγειλε στην αστυνομία για βλασφημία. Ο δικηγόρος του έδωσε επιστολή στο AP του γιατρού του από το Εδιμβούργο στην οποία έλεγε ότι ο Ασγκάρ πίστευε ότι οι κυβερνήσεις του Πακιστάν και της Βρετανίας προσπαθούσαν να ελέγξουν το μυαλό του.   Πολλοί Πακιστανοί πολίτες συλλαμβάνονται κάθε χρόνο με τις αυστηρές ποινές που επιφέρουν οι κατηγορίες για βλασφημία. Οι κατηγορίες επισύρουν ισόβια, ακόμα και θανατικές ποινές, αλλά σπάνια γίνονται εκτελέσεις. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν υποστηρίζουν ότι είναι οι μειονότητες που στοχεύονται κυρίως από αυτούς τους νόμους.   Δύο πολιτικοί που μίλησαν επικριτικά για τους νόμους της βλασφημίας τα τελευταία χρόνια δολοφονήθηκαν. Ο ένας μάλιστα από τον ίδιο του τον σωματοφύλακα. 

Πηγή: http://www.lifo.gr/now/world/41181

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...