Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Wealth-X: Κατά 16,7% αυξήθηκε φέτος η περιουσία των 565 Ελλήνων κροίσων! Ποιος πληρώνει τα μνημόνια τελικά;

Ελλάδα του μνημονίου: την ώρα που ο λαός πεινάει  οι πολύ πλούσιοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν το 2014!
Σε μια χώρα διαλυμένη, με την πλειοψηφία να είναι στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχιας η έκθεση της Wealth-X αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των πολύ πλούσιων ατόμων στην Ελλάδα αυξήθηκε στα 565 το 2014 από 505 την περασμένη χρονιά.
Μας έλεγαν ότι η κρίση είναι και ευκαιρία. Τώρα ξέρουμε για
ποιους είναι ευκαιρία.Η συνολική περιουσία των 565 Ελλήνων κροίσων ανέρχεται στα $70 δισ., υψηλότερη κατά 16,7% σε σχέση με πέρυσι.
Και επειδή η κρίση ακουμπάει όλον τον πλανήτη τo 2014 προστέθηκαν 12.040 άτομα στην λίστα με τους πολύ πλούσιους του πλανήτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στο επίπεδο ρεκόρ των 211.275 ατόμων. Η συνολική περιουσία των πολύ πλούσιων (ultra high net worth individuals) – όσων έχουν πάνω από $30 εκατ. καθαρή περιουσία – αυξήθηκε κατά 7% την φετινή χρονιά, στα $29,725 τρισ.
Το ποσό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, των ΗΠΑ.
Η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη συνεχίζουν να κυριαρχούν το παγκόσμιο τοπίο ως οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό πολύ πλούσιων ατόμων. Οι ΗΠΑ φιλοξενούν 69.560 άτομα με περιουσία πάνω από $30 εκατ., αριθμός 6% υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι.
Η έκθεση προβλέπει ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός των πολύ πλούσιων ατόμων θα φτάσει τους 250.000 τα επόμενα πέντε χρόνια, με την Ασία να είναι η περιοχή με την ταχύτερη ανάπτυξη στην «δημιουργία» κροίσων.

Πηγη: http://linkis.com/www.toxwni.gr/ellada/4rhuS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...