Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

10 αξιοθαύμαστες κατασκευές που επιβίωσαν από τις μεγαλύτερες καταστροφές!


Δείτε 10 αξιοθαύμαστες κατασκευές που άντεξαν στις πιο μεγάλες καταστροφές:









1. Η Πύλη του Βραδεμβούργου
The Brandenburg Gate: The only landmark to survive the Allied bombardment of the German capital

Η πύλη του Βραδεμβούργου αποτελεί ένα από τα πρώτα γερμανικά μνημεία που μας έρχονται στο μυαλό όταν αναφέρεται η Γερμανία. Αποτέλεσε ένα σύμβολο του ψυχρού πολέμου ως το σημείο που χώριζε την ανατολικη από τη δυτικη Γερμανία. Η Πύλη ήταν ένα από τα ελάχιστα μνημεία που επιβίωσαν από τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς του 1945 παρά τις φθορές από τις εκρήξεις. 

2. The Sanno Shrine (Ναγκασάκι)
The Sanno Shrine: The one-legged arc that survived the atomic bomb in Nagasaki

Βρίσκεται 800 μόλις μέτρα από το σημείο που εξεράγει η ατομική βόμβα το 1945 στην Ιαπωνία. Το μισό μνημεία κατέρρευσε ενώ το υπόλοιπο μισό έμεινε στη θέση του μετατοπισμένο κατά 30 μοίρες. Το "δένδρο" που επιβίωσε αποτέλεσε σύμβολο ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας από το 1969.

3. Το δένδρο που επέζησε από το Τσουνάμι
The miracle pine: The tree that survived the Japanese tsunami of 2011

Στο Τοχόκου της Ιαπωνίας στο φονικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 από ένα δάσος 70.000 δένδρων μόνο ένα παρέμεινε στη θέση του. Το συγκεκριμένο δένδρο επίσης είχε καταφέρει να επιβιώσει από το τσουνάμι των 1896 του 1933 και 2011! 

4. Το σύμβολο της "Πόλης της Ειρήνης" στη Χιροσίμα
The A-Bomb Dome: The symbol of the 'Peace City,' Hiroshima

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αναγνωρίσιμα μνημεία παγκοσμίως που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη έχει δεί τουλάχιστον μια φορά σε φωτογραφία. Σχεδιάστηκε από έναν Τσέχο αρχιτέκτονα και χτίστηκε το 1915. Κατασκευάστηκε 160 μέτρα από το σημείο της έκρηξης και ενώ όλοι όσοι βρισκόταν στο κτήριο πέθαναν από την έκρηξη της ατομικής βόμβας, το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής επιβίωσε!

5. Η Ιαπωνική Παγώδα

The Horyu-Ji Temple's Pagoda: Japan's oldest wooden building that survived 46 earthquakes

 Η ξύλινη Ιαπωνική παγώδα της φωτογραφίας έχει επιβιώσει από 46 σεισμικές δονήσεις. Έχει ύψος 32 μέτρα και στηρίζεται σε μια επιφάνεια 20χ20 μέτρα. 

6. Ο Πύργος της Πίζας
Tower of Pisa: The leaning tower spared from attack by a U.S. infantry sergeant who found it too beautiful

Αποτελεί μια από τις γνωστότερες κατασκευές παγκοσμίως που ολοκληρώθηκε το 1372 στην Ιταλία. Κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο χρησιμοποιήθηκε ως παρατηρητήριο από τους Γερμανούς. Το 1942 δόθηκαν στην περιοχή μάχες με τη χρήση πυραύλων οι οποίοι κατά τύχη άφησαν ανέπαφο τον πύργο...

7. Το άγαλμα του Ιησού στις Φιλιππίνες
Jesus Statue: The Catholic image that survived a typhoon in the Philippines

Το πέρασμα του τυφώνα Haiyan ισοπέδωσε όλη την περιοχή και τα παράλια της πόλης Tanauan αλλά άφησε αλώβητο το άγαλμα του Ιησού στις κεντρικές Φιλιππίνες. Ο αριθμός των νεκρών του τυφώνα εκτοξεύτηκε στους 5.000

8. Το τέμενος Rhamatulah 
Rahmatullah mosque: The mosque left standing after the 2004 Tsunami in Indonesia

Το τέμενος επιβίωσε από το σεισμό των 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ισοπέδωσε την Ινδονησία μαζί με το φονικό Τσουνάμι του 2004. Περισσότεροι από 230.000 πέθαναν και εκατομμύρια έμειναν άστεγοι  ενώ στην περιοχή του τεμένους ήταν το μόνο κτίριο που έμεινε όρθιο. 

9. Το άγαλμα του Εσταυρωμένου
A Crucifix and Virgin Mary Statue: The Catholic images that survived a fire in a church

Το Νοέμβριο του 2014 η φιγούρα του Χριστού ήταν το μόνο πράγμα που επιβίωσε από πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχαιρώς το ναό στην Καλιφόρνια. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο με την παρέμβαση 100 πυροσβεστών.

9. Chicago Water Tower
Chicago Water Tower: The only public building to survive the Great Chicago Fire

Ηταν το μόνο κτίσμα που επιβίωσε από την μεγάλη πυρκαγιά στο Σικάγο το 1891. Το κτίριο έχει 40 μέτρα ύψος και διασώζεται μέχρι σήμερα! 

Πηγη:  http://www.oddee.com/item_99162.aspx



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...