Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες επενδύσεις του 2014


Αυτές είναι οι καλύτερες και οι χειρότερες επενδύσεις του 2014Το 2013 αποτέλεσε μία από τις καλύτερες χρονιές για τους επενδυτές, με τα 3/4 των μετοχών να καταγράφουν άνοδο, με μέσο όρο αύξησης της τάξης του 42%.





Ο S&P 500 έγραψε πέρυσι +30% συνεχίζοντας και φέτος με διψήφιους ρυθμούς την άνοδο (+12%), ωστόσο οι παγίδες που έκρυβαν το 2014 οι αγορές για τους επενδυτές ήταν πολλές, αναφέρει το Bloomberg.

Για παράδειγμα, όσοι είχαν τοποθετηθεί σε ενεργειακές μετοχές παγιδεύτηκαν από την ισχυρή πτώση του πετρελαίου. Προβλήματα είχαν και όσοι “έπαιξαν” Ρωσία ή και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, βλέποντας το ρούβλι σε ελεύθερη πτώση.

Επίσης, αρκετοί επενδυτές μπορεί να πούλησαν πανικόβλητοι στα έντονα sell-off στα τέλη Ιανουαρίου, Οκτώβριου και Δεκέμβριου και έπειτα να έχασαν το ριμπάουντ της αγοράς.

Με το 2014 να μας αποχαιρετά το Bloomberg συγκέντρωσε τις καλύτερες και τις χειρότερες επενδύσεις της χρονιάς. Στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης των ΗΠΑ, την καλύτερη επίδοση σημείωσε η μετοχή της Skyworks Solutions (+156%) και τη χειρότερη η Sprint (-61%).
Στα funds, την καλύτερη πορεία κατέγραψε το Matthews India Fund με κέρδη 59% και τη χειρότερη το Fidelity Select Energy Service Porfolio με απώλειες 22% μέσα στο 2014.

Τα στοιχεία από τα ομολογιακά επενδυτικά κεφάλαια (Bond Funds) ανέδειξαν πρώτο το Vanguard Extended Duration Treasury Index Fund με άνοδο 45%, ενώ με πτώση 11% το AllianceBernstein All Market Real Return Portfolio σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες.

Σε ότι αφορά τα εμπορεύματα, το 2014 ήταν το έτους του... καφέ αφού η τιμή του ενισχύθηκε κατά 58%. Αντίθετα, το αργό πετρέλαιο κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση με πτώση της τάξης του 45%.

Πηγη: http://www.protothema.gr/economy/article/437581/autes-einai-oi-kaluteres-kai-oi-heiroteres-ependuseis-tou-2014/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...