Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ για Φυντανίδη:"Μεγάλη μορφή της δημοσιογραφίας" (!!!) ΚΚΕ για θάνατο Τσάβες:"Δεν συγκρουστηκε με το ντόπιο κεφάλαιο" Θα μας τρελάνετε;


Με λύπη μου διαπίστωσα ότι το ΚΚΕ που έχει γράψει τα χειρότερα οταν πέθανε ο Κύρκος και ο Φαράκος http://aplytos-news.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7631.html όπως επίσης και για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος κατά τη γνώμη του κόμματος (που πληρώνεται από την Πειραιώς και και την Alpha Bank και συναλλάσονταν πέρυσι με offshore εταιρίες) ΔΕΝ πολέμησε το ντόποιο κεφάλαιο στη Βενεζουέλα, προχτές εξυμνούσε τον Σεραφίμ Φυντανίδη. Δείτε την ανακοίνωση: 

Πέθανε ο Σεραφείμ Φυντανίδης
Εφυγε από τη ζωή, ανήμερα Χριστουγέννων, ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, διευθυντής της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» επί περίπου 30 χρόνια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτη του 1937, αποφοίτησε απ' την ΑΣΟΕΕ και εργάστηκε στις εφημερίδες «Εθνος» και «Απογευματινή». Από το 1974 μέχρι τον Ιούνη του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην «Ακρόπολη». Από τον Ιούνη του 1976 μέχρι τις 27 Απρίλη 2007 ήταν διευθυντής της απογευματινής «Ελευθεροτυπίας».
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος υπήρξε μια μεγάλη μορφή της δημοσιογραφίας».

Πηγη: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8255613&publDate=28/12/2014

Τι έγραφε όμως το ΚΚΕ για το Θάνατο του Τσάβες;

ΚΚΕ για θάνατο Ούγκο Τσάβες: "Η κυβέρνηση Τσάβες δε συγκρούστηκε με το ντόπιο κεφάλαιο". Ολη η ανακοινωση...


Πέθανε ο Πρόεδρος Τσάβες
ΚΑΡΑΚΑΣ.--
Αργά χτες βράδυ ανακοινώθηκε από τον αντιπρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο θάνατος του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες Φρίας.
Ηταν το αποτέλεσμα της επιδείνωσης των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα, μετά την τέταρτη κατά σειρά εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στην Κούβα στις 11 Δεκέμβρη για την αντιμετώπιση των κακοηθών καρκινικών όγκων.
Ο Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας, πρώην στρατιωτικός και από το 1999 πρόεδρος της Βενεζουέλας γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1954. Εξελέγη για πρώτη φορά το Δεκέμβρη του 1998 ενώ μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος επανεξελέγη το 2006 αλλά και τον περασμένο Δεκέμβρη.
Κατά τη διάρκεια όλων των χρόνων που βρισκόταν στην εξουσία, στη Βενεζουέλα πάρθηκαν ορισμένα μέτρα που οδήγησαν στην άμβλυνση της ακραίας φτώχειας. Αντιμετωπίστηκε το θέμα του τεράστιου αναλφαβητισμού, σημαντικές ελλείψεις στη δημόσια Υγεία, με τη βοήθεια της σοσιαλιστικής Κούβας. Η Βενεζουέλα στήριξε την Κούβα ενώ συμμετείχε και σε διάφορες καπιταλιστικές ολοκληρώσεις στη Λατινική Αμερική. Ωστόσο, η κυβέρνηση Τσάβες δε συγκρούστηκε με το ντόπιο κεφάλαιο.
Σημαντική στιγμή στην πορεία του Τσάβες και της χώρας, ήταν η συνένωση του λαϊκού κινήματος με το στρατό, που κατάφεραν να ανατρέψουν το πραξικόπημα που στήθηκε στη χώρα τον Απρίλη του 2002, από τη ντόπια αστική τάξη, σε συνεργασία με τον ιμπεριαλισμό.


Και την επόμενη μέρα η... συγνώμη...:

Σοβαρή παράλειψη
H Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη» ζητάει συγγνώμη από τους αναγνώστες της εφημερίδας που στο χτεσινό φύλλο παρέλειψε την αναφορά του θανάτου του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στην πρώτη σελίδα αν και πρόλαβε να έχει την είδηση που ανακοινώθηκε αργά την νύχτα στις μέσα σελίδες. Ο «Ριζοσπάστης», σαν όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, στάθηκε πάντα αλληλέγγυος στον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας, τόσο στην προσπάθεια να λύσει τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας όσο και να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και τις διαρκείς προσπάθειες καταπάτησης της λαϊκής θέλησης από την ντόπια αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...