Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα ως προς την πτώση στις τιμές των κατοικιών


Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα ως προς την πτώση στις τιμές των κατοικιών“Η Ελλάδα παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, έστω κι αν η αγορά των κατοικιών στη χώρα παραμένει η δεύτερη πιο αδύναμη αγορά στον κόσμο”.





Αυτό επισημαίνει σε σχετική μελέτη για την παγκόσμια αγορά κατοικίας το Global Property Guide, που εξετάζει τις τιμές πώλησης των κατοικιών σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο, προσθέτοντας ότι η χώρα μας παρουσιάζει τη δεύτερη, μετά την Ουκρανία, μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των κατοικιών παγκοσμίως, φθάνοντας το 7,08% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2014 σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2013.

Ειδικά για την Ελλάδα, η πτώση, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του γνωστού  εξειδικευμένου φορέα, που απευθύνεται σε επενδυτές οι οποίοι επιθυμούν να προβούν στην αγορά κατοικιών ή διαμερισμάτων σε άλλες χώρες, φαίνεται να επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Σημειωτέον ότι τα αντίστοιχα ποσοστά ετήσιας πτώσης στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2013 ήταν 9,69% και 13,58% τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην έρευνα “η ελληνική οικονομία επιστρέφει από εφέτος στην ανάπτυξη, μετά από έξι χρόνια κρίσης”, (σ.σ. χωρίς όμως να σχολιάζονται οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις). Οι αναλυτές του Global Property Guide στηρίζουν την άποψη ότι η πτώση πλέον επιβραδύνεται από το γεγονός ότι σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η πτώση στις τιμές των σπιτιών στη χώρα μας είναι μόλις στο 0,17%.

Παγκοσμίως, η μεγαλύτερη πτώση - ρεκόρ στις τιμές των κατοικιών σημειώνεται στην Ουκρανία, ακριβώς λόγω των έντονων πολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, με τις τιμές πώλησης των κατοικιών να έχουν κατρακυλήσει σε ετήσια βάση κατά 36,6%. Την τρίτη μεγαλύτερη πτώση τιμών, με 5,68% παρουσιάζει η Ρωσία.


Πηγη: http://www.protothema.gr/economy/article/434076/deuteri-pagosmios-i-ellada-os-pros-tin-ptosi-stis-times-ton-katoikion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...