Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ισημερινός: Ανάπτυξη 4,5% - 5,1% προβλέπει για το 2014 ο πρόεδρος Κορέα

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης του Ισημερινού θα επιταχυνθεί φθάνοντας έως και το 5,1% το 2014, παρά το γεγονός ότι αναμένεται μείωση των εσόδων από τον τομέα του πετρελαίου, ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί στο 3,2%, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ραφαέλ Κορέα.

Η κυβέρνηση του Κορέα αναμένει ότι το 2013 η ανάπτυξη θα κυμανθεί από 3,7% ως 4%. Στην εβδομαδιαία τηλεοπτική του εκπομπή, ο πρόεδρος Κορέα είπε ότι η κυβερνητική πρόβλεψη για το 2014 είναι πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί από 4,5% ως 5,1%.
«Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να φθάσουμε στο υψηλότερο όριο, σε μια ανάπτυξη 5% του ΑΕΠ», είπε ο σοσιαλιστής πρόεδρος του Ισημερινού, ο οποίος έχει σπουδάσει οικονομικά στις ΗΠΑ.
Ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση μειώθηκε σε 1,71% τον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση δηλώνει σίγουρη πως μπορεί να ξεπεράσει το στόχο μείωσής του στο 3,93% για το έτος.
Ο Κορέα είπε ότι οι προβλέψεις για τις επιδόσεις της οικονομίας της χώρας του θα ήταν καλύτερες αν δεν συνεχίζονταν τα έργα συντήρησης που έχουν αναστείλει την λειτουργία του μεγαλύτερου διυλιστηρίου του κράτους-μέλους του ΟΠΕΚ.
Οι εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού του διυλιστηρίου Εσμεράλντας, παραγωγικής δυναμικότητας 110.000 βαρελιών την ημέρα, άρχισαν τον Σεπτέμβριο κι αναμένεται να διαρκέσουν μήνες. Υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν 750 εκατ. δολάρια.
«Τα έσοδα από το πετρέλαιο μειώθηκαν ξανά λόγω της αναστολής της λειτουργίας του διυλιστηρίου που εκσυγχρονίζουμε. Χρειάστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας για αρκετούς μήνες κι αυτό θα μειώσει τις εγχώριες πωλήσεις καυσίμων», δήλωσε ο Κορέα.
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...