Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Δημοσκόπηση Metrsis και Pulse (19/10/2013)

Μάχη ΔΝ - ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιάΣτην πρώτη δημοσκόπηση, (Metrisis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά») η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 1,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%.

Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 5,7%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,9% των ερωτηθέντων.

Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 1% δίνει αντίθετα η δημοσκόπηση της Pulse RC για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων με 24,5% έναντι 23,5% της ΝΔ.
Στην ίδια δημοσκόπηση, η πτωτική πορεία της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με τα ποσοστά της να κατεβαίνουν στο 10,5% από 15% που είχε το Σεπτέμβριο.
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μικρή μείωση 0,55 συγκεντρώνοντας 7,5%, στο 6% το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 5%, και η Δημοκρατική Αριστερά στο οριακό 3,5%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ φτάνει το 46% έναντι 36% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 8%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» με 45%, ενώ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώτος συνεχίζει να έχει το μεγάλο προβάδισμα με 30% , έναντι 23% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...