Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Δημοσκόπηση Metron Analysis (Δευτέρα 21/10/2013)


Προβάδισμα μίας μονάδας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει η ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας. 

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου της έρευνας της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 20,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,2%. Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα (5,1%), με τα ποσοστά της, όμως, να σημειώνουν πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του Σεπτεμβρίου. 

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 4,7%, oι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,2%, το ΚΚΕ 4%, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή (2,4%). Οι Οικολόγοι Πράσινοι κινούνται στο 2,2% και ο ΛΑ.Ο.Σ στο 1,2%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 33,4%, καθώς το 14,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, το 11,4% απαντά «άκυρο - λευκό», το 5,8% δεν έχει αποφασίσει και το 2% δεν απαντά.

Παράλληλα, το 35% των πολιτών θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι του 13% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...