Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Παπαρήγα:Αν ψηφίζαμε "όχι" θα μας κατηγορούσατε ότι αθωώνουμε τη Χ.Α.

Την «άλλη αντίληψη για το Κοινοβούλιο» που έχει το ΚΚΕ ανέπτυξε στην Βουλή η πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος κυρία Αλέκα Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι «όπως είναι το σύστημα, συμμετέχουμε στις εκλογές, παλεύουμε για να έχουμε περισσότερους βουλευτές στο Κοινοβούλιο και νομίζω ότι συμπεριφερόμαστε στο Κοινοβούλιο κανονικά», αλλά «αυτό το Κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε ως περιεχόμενο, ως τρόπο ανάδειξης κλπ.».


Σχετικά με τις επιφυλάξεις που διατηρεί το ΚΚΕ για την τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου είπε ότι «δεν φοβόμαστε, αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να εξισώσουμε τα πραξικοπήματα -που, αν θέλετε, καταργούν και αυτή την αστική δημοκρατία την οποία εμείς δεν θαυμάζουμε- με την κοινωνική επανάσταση, όταν και όποτε γίνει». «Αυτά είναι καθαρά πράγματα και με αυτήν την έννοια ΄΄όχι΄΄ έπρεπε να ψηφίσουμε», τόνισε η κυρία Παπαρήγα συμπληρώνοντας: «Οπωσδήποτε δεν θέλουμε από την άλλη μεριά να θεωρηθεί ότι αθωώνουμε τη Χρυσή Αυγή, γι’ αυτό και λέμε ΄΄παρών΄΄, γιατί ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει αυτό το μόρφωμα που έγινε κόμμα».
«Δεν φοβόμαστε καθόλου -δεν νομίζω ότι χρειάζεται αυτό να το διαβεβαιώσουμε- αλλά δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να σας βοηθήσουμε να ενισχύσετε το νομικό τους οπλοστάσιο, το οποίο είναι ήδη ενισχυμένο», για τις επιφυλάξεις του κόμματός της, αφού όπως είπε «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα –όποιο και αν είναι αυτό- το οποίο κινείται μέσα στα όρια αυτού του συστήματος, όσες καλές προθέσεις και αν έχουν οι πρωθυπουργοί, οι παραπρωθυπουργοί, οι αρχηγοί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πάει λέγοντας».
Καταλόγισε σε στην κυβέρνηση ότι αποβλέπει στο να εξισώσει την κρατική καταστολή, τη βία, το καθεστώς της εκμετάλλευσης, αλλά ακόμη και τη ναζιστική αντίληψη και πρακτική, με την ταξική πάλη, με τη γενική πολιτική απεργία, με τις καταλήψεις, με τη λαϊκή εξέγερση ή με την κοινωνική επανάσταση. «Δεν θα κάνουμε αυτό που επιθυμεί το σύστημα, να πούμε στο λαό δηλαδή, ότι ο λαός έρχεται στην εξουσία διότι κάθε τέσσερα χρόνια ψηφίζει για το Κοινοβούλιο –και ψηφίζει χωρίς βία και νοθεία και χωρίς δέντρα, νόμιμα, κανονικά γίνονται οι εκλογές- και ότι μπορεί να έρθει στην εξουσία μέσω της ψήφου και του σημερινού Κοινοβουλίου».
Όπως δήλωσε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ «σήμερα είμαστε πιο έμπειροι, πιο ατσαλωμένοι, πιο μαθημένοι στα δύσκολα». «Έχουμε κι ένα παρελθόν που δεν μπορούμε να το υποτιμήσουμε. Αλλά δεν θα βγάλετε άκρη. Εμείς δεν είμαστε η Χρυσή Αυγή να πηγαίνουμε και να λέμε: ΄΄Όχι! Εμείς; Διακοσμητικός ήταν ο αγκυλωτός σταυρός΄΄. Εμείς θα πούμε: ΄΄Το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε γιατί αυτό πιστεύουμε΄΄».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...