Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Goldman Sachs: Στο -0,4% ο ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ της Ευρώπης φέτος


Η προσοχή της αγοράς έχει στραφεί προς την προοπτική «εξόδου» της νομισματικής πολιτικής από τα τρέχοντα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα στις περισσότερες ανεπτυγμένες αγορές όμως θα παρατηρείται αποσυγχρονισμός, καθώς η ανάκαμψη δεν πραγματοποιείται σε όλες τις οικονομίες με τον ίδιο ρυθμό, αναφέρει η Golddman Sachs.

Η ανάκαμψη στη ευρωζώνη δείχνει ακόμη επισφαλής, αναφέρει στη τελευταία ανάλυσή της. Αν και τα στοιχεία των τελευταίων μηνών εμφανίζονται καλύτερα, οι προσδοκίες για ανάπτυξη είναι ακόμη χαμηλότερες από ότι στις ΗΠΑ. 

Παράλληλα, όπως εξηγεί, οι οικονομίες των χωρών της ζώνης του ευρώ βιώνουν ακόμη τον κατακερματισμό του τραπεζικού τους τομέα, κάτι που είναι δύσκολο να ξεπεραστεί χωρίς πρόοδο σε πολιτικό και κανονιστικό επίπεδο.

Η πρόοδος για την Τραπεζική Ένωση είναι θετικό στοιχείο, αναφέρει η Goldman αν και παραμένει ακόμη αβεβαιότητα για τη ταχύτητα των διαδικασιών ολοκλήρωσης του εγχειρήματος.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών, η υπόθεση (καθώς και οι προσδοκίες της Goldman) για αυστηρότερη πολιτική είναι περισσότερο πιθανή στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Σουηδία και λιγότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, την ευρωζώνη και την Ιαπωνία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...