Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πούλησαν την κόρη τους για να αγοράσουν iphone!

Ένα νεαρό ζευγάρι Κινέζων αντιμετωπίζει ποινική δίωξη γιατί πούλησε την μικρή κόρη του για να αγοράσει με το αντίτιμο ένα iPhone, μετέδωσαν την Παρασκευή από το Πεκίνο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Στην αγγελία που είχαν δημοσιεύσει στο Διαδίκτυο ζητούσαν 30.000 γιουάν (3.600 ευρώ) ως αντίτιμο για το παιδί, αν και το ποσό που δόθηκε τελικά μετά τη διαπραγμάτευση που έγινε δεν έχει γίνει γνωστό.

Κατόπιν το ζευγάρι αγόρασε το iPhone, ακριβά αθλητικά παπούτσια και άλλα καταναλωτικά είδη, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

Οι γονείς, όταν ανακρίθηκαν από την Αστυνομία, υποστήριξαν ότι προέβησαν σε αυτή την πράξη διότι ήθελαν η κόρη τους να έχει καλύτερη ζωή και επειδή είχαν ήδη ένα παιδί.

Το εμπόριο παιδιών και γυναικών συνεχίζει να είναι ένα διαδεδομένο φαινόμενο στην Κίνα, τόσο λόγω της περιοριστικής πολιτικής του ενός παιδιού ανά ζεύγος, όσο και εξαιτίας της δημογραφικής ανισορροπίας των δύο φύλων.

Πηγή: http://www.tanea.gr/news/world/article/5048498/nearo-zeygari-sthn-kina-poylhse-thn-korh-toy-gia-na-agorasei-ena-iphone/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...