Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Άγκυρα: Κανόνι νερού τινάζει Τουρκάλα δημοσιογράφο στον αέρα!

Άγκυρα: Κανόνι νερού τινάζει Τουρκάλα δημοσιογράφο στον αέρα!Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να διαλύσει διαδήλωση στην Άγκυρα - Με εκτοξευτήρες νερού χτύπησαν δημοσιογράφους και διαδηλωτές - Δείτε φωτογραφίες 


Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική αστυνομία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να διαλύσει διαδηλώσεις. Το 2013, όταν η τουρκική νεολαία είχε ξεσηκωθεί για να μην μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο το πάρκο Γκεζί, αστυνομικός είχε ψεκάσει στο πρόσωπο διαδηλώτρια. Η εικόνα αυτή εξόργισε τους Τούρκους και τους έβγαλε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του Ερντογάν και της αστυνομικής βιαιότητας. Ετσι, διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν μερικές δεκάδες Τούρκοι έγιναν παλλαϊκές και η μαζικότητά τους ήταν τέτοια που ανάγκασε τον Ερντογάν να πάρει πίσω τα σχέδιά του. 

Σήμερα, τα βίαια επεισόδια επαναλήφθηκαν στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα, και μάλιστα μπροστά από το κοινοβούλιο. Στις πρωτοφανείς εικόνες φαίνονται διαδηλωτές κυριολεκτικά να εκσφενδονίζονται στον αέρα από κανόνια νερού. Δείτε την φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει την Τουρκάλα δημοσιογράφο  Χούσνα Σαρί, που εργάζεται στο δίκτυο Ulusal Kanal, να αιωρείται από τη δύναμη του νερού 
ΦΩΤΟ



Εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία προς το κτίριο του κοινοβουλίου στην Άγκυρα για να ζητήσουν την απελευθέρωση αξιωματικών καταδικασμένων για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης και η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού για να τους  διαλύσει.

 

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας έπειτα από έκκληση πολλών ενώσεων και στη συνέχεια άρχισαν να κατευθύνονται προς το κτίριο του κοινοβουλίου, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

 

"Ελευθερία στους πατριώτες" και "Όχι στη συνωμοσία" ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι κατήγγελλαν την τύχη που επιφυλάχθηκε σε πολλές εκατοντάδες αξιωματικούς, απόστρατους ή εν ενεργεία, μεταξύ των οποίων ένας πρώην αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στους οποίους επιβλήθηκαν το 2012 και το 2013 πολύ βαριές ποινές κάθειρξης σε δύο πολύκροτες υποθέσεις συνωμοσίας εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.


Καθώς έχει εμπλακεί σ' ένα χωρίς προηγούμενο σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο ξέσπασε στα μέσα Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έτεινε το χέρι προς το στρατό ανακοινώνοντας πως τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής μιας νέας δίκης για τους στρατιωτικούς αυτούς.

Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ζήτησε επίσης την αναθεώρηση δύο δικών, υποστηρίζοντας πως οι αποδείξεις σε βάρος των ανδρών του ήταν κατασκευασμένες. 

 




 

 





 

 

Πηγη: http://www.protothema.gr/world/article/353178/agura-kanoni-nerou-tinazei-tourkala-ston-aera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...