Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

NekNomination: To φονικό trend του διαδικτύου

Συγκεκριμένα, ένας 19χρονος άνδρας από την Ιρλανδία είναι το τελευταίο θύμα του παιχνιδιού. Είχε προκληθεί να κάνει μπάνιο στο ποτάμι, αλλά εξαιτίας της ποσότητας του αλκοόλ που είχε καταναλώσει πνίγηκε. O αδερφός του με ανάρτησή του στο Facebook κάνει έκκληση «να σταματήσει η διάδοση αυτού του σκληρού παιχνιδιού».
Πρόκειται για το δεύτερο θάνατο τις τελευταίες ημέρες στην Ιρλανδία από αυτό το παιχνίδι, καθώς πριν από λίγες μέρες βρέθηκε νεκρός ένας 22χρονος dj, ο οποίος επίσης συμμετείχε στο παιχνίδι.
Ένα νοτιοαφρικάνικο NekNomination
Ο Μπρέντ Λιντέκ, από την Νότια Αφρική, προκλήθηκε από τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συμμετάσχει στο NekNomination. Δέχτηκε, αλλά δεν έκανε αυτά που περίμεναν εκείνοι.

Μπήκε στο αυτοκίνητο, και μιλώντας στην κάμερα είπε πως «θα ήθελα να βγάλω κάτι θετικό από αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο. Το να πιεις ένα μπουκάλι μπύρα είναι εύκολο. Αλλά σκεφτείτε να χρησιμοποιούσαμε όλοι την δύναμη των social media για να αλλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων».
Αντί να τραβήξει βίντεο τον εαυτό του να καταναλώνει ποσότητες αλκοόλ και να κάνει «τρέλες», κατέγραψε το αυτοκίνητό του να σταματά στην άκρη του δρόμου. Φωνάζει έναν άστεγο κοντά του και του δίνει ένα σάντουιτς, μια σοκολάτα και ένα μπουκάλι κοκα-κόλα.

Κατόπιν προκάλεσε τους φίλους του να κάνουν το ίδιο, «μέσα σε 24 ώρες», σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...