Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Handelsblatt: «Δεν αρκούν φέτα και ελιές - η Ελλάδα χρειάζεται όραμα»


Handelsblatt: «Δεν αρκούν φέτα και ελιές - η Ελλάδα χρειάζεται όραμα»Οι εξαγωγές τροφίμων δεν φθάνουν για να πάει μπροστά η Ελλάδα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Das Hanelsblatt, η οποία φιλοξενεί άρθρο του καθηγητή Οικονομικών και επικεφαλής του τμήματος έρευνας στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Αλέξανδρου Κρητικού

Οπως αναφέρει η Deutsche Welle στην επισκόπηση του γερμανικού Τύπου, το άρθρο της Handelsblattυπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα απαιτείται να υπάρξει όραμα.

Τίτλος του άρθρου είναι: «Δεν αρκούν φέτα και ελιές». Και ο καθηγητής Κρητικός σημειώνει: «Το 2013 ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία. Για να γυρίσει σελίδα η χώρα χρειάζεται ένα όραμα για το που θα βρίσκεται μετά από δέκα χρόνια. Είναι απαραίτητο να δοθεί βάρος στην έρευνα και την ανάπτυξη».

Ο ίδιος εξηγεί ότι «στην ευρωζώνη χώρες με παρόμοιο πληθυσμό όπως η Ελλάδα διαθέτουν εδώ και χρόνια περίπου 3% του ΑΕΠ στην έρευνα. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει μια συναίνεση μεταξύ των κομμάτων ότι οι επενδύσεις αυτές είναι αδιαμφισβήτητες. Ως συνέπεια οι χώρες αναπτύσσονται σταθερά. Δεν αρκεί επομένως η εφαρμογή των 153 μέτρων που ζητά ακόμα η τρόικα για να μπορέσει η Ελλάδα να φθάσει στο επίπεδο των ευρωπαίων εταίρων. Σήμερα η Ελλάδα δαπανά μόλις το 0,7% του ΑΕΠ σε έρευνα και ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...