Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Die Linke: Συνήγορος των Ελλήνων εκατομμυριούχων η γερμανική κυβέρνηση

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού εξέφρασε στην Γερμανία, το αντιπολιτευόμενο κόμμα Die Linke, (Η Αριστερά) προτείνοντας ως λύση την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου στους Έλληνες πλούσιους, αποκαλώντας την γερμανική κυβέρνηση «συνήγορο των εκατομμυριούχων».
Σε γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει η Ζάρα Βάγκενκνεχτ, πρώτη αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, αποκαλεί τη γερμανική κυβέρνηση «συνήγορο των Ελλήνων εκατομμυριούχων» και εναντιώνεται στη νέα κίνηση σωτηρίας των τραπεζών και των πλουσίων Ελλήνων. Η Βαγκενκνέχτ υποστηρίζει την πρόταση της Bundesbank για εφάπαξ επιβολή κεφαλαιακού φόρου. «Η εξαγγελία από τον Β. Σόιμπλε ενός τρίτου πακέτου βοήθειας είναι ένα ακόμη δώρο δισ. ευρώ προς τους Έλληνες ολιγάρχες και τους πιστωτές της Ελλάδας», αναφέρεται στη γραπτή δήλωση.
Στην ίδια ανακοίνωση δίδονται στοιχεία από την Credit Suisse, σύμφωνα με την οποία, η περιουσία των ευρωπαίων εκατομμυριούχων ύψους 17 τρισ. ευρώ φθάνουν για να υπερκαλυφθούν τα χρέη και των 28 χωρών-μελών της ΕΕ ύψους πάνω από 11 τρισ. ευρώ. Επί πλέον τονίζεται ότι 85 άνθρωποι του πλανήτη διαθέτουν περιουσία όση ο μισός πληθυσμός του πλανήτη. «Συνεπώς θα πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι με πακέτα στήριξης την πλουτοκρατία» τονίζει το Die Linke.

Από την πλευρά της ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τον σκεπτικισμό της για ένα τέτοιο μέτρο. Στην εφημερίδα Bild του περασμένου Σαββάτου, ο Όλι Ρεν, αρμόδιος επίτροπος για τις Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ, δήλωσε ότι για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο θα πρέπει να πειστεί πρώτα η εν λόγω χώρα.

Τέλος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει με  τρόπο κατηγορηματικό, το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Οικονομικών Μάρκο Σέμελμαν ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καινούργια κατάσταση όσον αφορά την Ελλάδα» όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Ερωτηθείς αν προβλέπεται κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Αυτό μπορώ να το αρνηθώ κατηγορηματικά».
Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το Die Linke

Την πρόταση του Die Linke για επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου από τους Έλληνες πλούσιους σχολίασε η ΝΔ εξαπολύοντας επίθεση στο γερμανικό κόμμα της Αριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το Die Linke, ο σύμμαχος του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη, ζητά σήμερα την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου για τους Έλληνες. Αυτοί είναι οι περιθωριακοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα, που καταψήφισαν τη βοήθεια προς την χώρα μας και απέρριψαν την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους. Κάθε μέρα που περνά, ο Ελληνικός λαός θα μαθαίνει ποιοι είναι οι φίλοι του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη, οι οποίοι βρίσκονται μονίμως απέναντι από τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού...».

Σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Το γερμανικό κόμμα Die linke υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού καλύτερα από τους Έλληνες υποτακτικούς της κ.Μέρκελ. Καταγγέλλει την αφαίμαξη των εργαζομένων για τη σωτηρία των τραπεζών και της ολιγαρχίας και προτείνει να φορολογηθούν οι πλούσιοι και όχι οι φτωχοί Έλληνες. Πρόκειται εξάλλου για το ίδιο κόμμα που έκανε επερώτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων και των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Αλήθεια, με αυτό το θέμα σκοπεύει κάποια στιγμή να ασχοληθεί ο πρωθυπουργός;»

Πηγη: http://tvxs.gr/news/ellada/die-linke-synigoros-ton-ellinon-ekatommyrioyxon-i-germaniki-kybernisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Λαίλαπα το Brexit" λέει το ΚΚΕ(!) Εϊσαστε σίγουρα κατά της αποδέδμευσης από την ΕΕ εκεί στο ΚΚΕ ή μας κοροιδευετε;

Τελικά ήταν αδιάφορο το brexit όπως έλεγε ο κ.Κουτσούμπας ή το ΚΚΕ προχώρησε ακόμα και στο συμπέρασμα ότι η έξοδος μιας χώρας από τη &q...